Preskoči na vsebino
  • Gostovanje infrastrukture

Arnes Shramba

Storitev Arnes Shramba vam omogoča hranjenje podatkov in odlaganje varnostnih kopij na oddaljeni disk. Vsaki organizaciji je privzeto dodeljen 1 TB kvote, ki se lahko ob posredovanem obrazcu za pridobitev dodatne kvote in ustrezni utemeljitvi poveča na 10 TB.

Dostop do storitve je možen preko s3 protokola in spletnega vmesnika. Spletni vmesnik je dostopen preko povezave https://moja.shramba.arnes.si/spletni-vmesnik in je namenjen izključno osnovnim operacijam in omogočanju hitrega pregleda vsebine. V spletnem vmesniku Arnes Shrambe je vidna izključno vsebina korenske mape oz. bucketa arnes-shramba.

Na spodnjem seznamu navodil je prikazana uporaba odprtokodnih programov WinSCP in Cyberduck. Naprednejši uporabniki  lahko dostopate preko minio clienta. Po vzpostavitvi povezave morate na shrambi najprej narediti korensko mapo (bucket), kamor boste lahko shranjevali podatke.

Na Arnes Shrambo lahko shranjujete tudi varnostne kopije virtualnih strežnikov, pri čemer je pogoj uporaba programske opreme,  ki  podpira protokol s3. Na spodnjem seznamu navodil je prikazana uporaba odprtokodne programske opreme Duplicati

Vam je bil ta članek v pomoč?