Preskoči na vsebino

Navodila za uporabo shrambe s pomočjo programa WinSCP

!

Pri uporabi programa WinSCP je trenutno zaznana slabša hitrost prenosa podatkov do Arnes Shrambe (do 10MB/s). Ta izvira iz zmogljivosti programa in ne iz upočasnjenega delovanja storitve.

Program WinSCP trenutno ne podpira premikanja map v druge mape, ampak le premikanje posameznih datotek. Če bi želeli omenjeno funkcionalnost, svetujemo uporabo programa Cyberduck ali druge alternative, ki to funkcionalnost omogoča. 

1.

Ustvarite novo povezavo

Po uspešni namestitvi programa WinSCP, se lahko v storitev Arnes Shramba povežete tako, da najprej dodate novo sejo. Sejo dodate tako, da v menijski vrstici izberete Tab in nato New Tab.

2.

Definirajte povezavo

V novo odprtem oknu izberite možnost New Session in nato vnesite zahtevane informacije (podrobnosti so prikazane s klikom na možnost Prikaži več). 

3.

Odprite pogovorno okno za konfiguriranje naprednih nastavitev

Kliknite na možnost Advanced in se pomaknite v poglavje Environment > S3, kjer URL style nastavite na Path in spremembo shranite s klikom na gumb OK. Ko ste podatke vpisali, se lahko vpišete s klikom na gumb Login.

4.

Shranite sejo

V osnovnem oknu programa lahko za hiter dostop sejo shranite kot workspace. Sejo shranite tako, da v menijski vrstici izberete Tabs in nato Save Workspace.

5.

Ustvarite novo mapo

Odpre se vaš prostor v  Arnes Shrambi, v katerem lahko ustvarite mape in začnete prenašati datoteke. Mapo lahko ustvarite z desnim klikom v belo polje in izberete možnost New > New Directory.

Datoteke lahko iz računalnika prenesete s potegom iz desnega (lokalna naprava) v levi (Arnes Shramba) okvir. Uporabite lahko tudi funkcijo Upload, ki bo prenesla vse datoteke iz izbrane mape na računalniku v prej ustvarjeno mapo na Shrambi.

Vam je bil ta članek v pomoč?