Preskoči na vsebino
  • Spletne storitve

Portal SIO

Slovensko izobraževalno omrežje je centralni portal vzgoje in izobraževanja in osrednje spletišče e-vsebin in e-storitev. Povezuje šolske novice, aktivnosti in projekte, primere rabe, opise programske opreme in informacije o izobraževanjih.

Vsak uporabnik z AAI prijavo lahko objavlja vsebine na spletiščih Novice, Rešitve in Projekti. Navodila za objavljanje prispevkov so dostopna na naslovu https://sio.si/kako-prispevati/.

Skupnosti SIO

Skupnosti SIO temeljijo na spletnem sistemu Moodle in ponujajo brezplačne spletne učilnice za različne skupnosti in namene.

Izobraževanja: Skupnosti SIO dajejo spletno podporo izobraževanjem, ki so predstavljena na portalu SIO.
Koordinacija projektov: v spletnih učilnicah Skupnosti SIO se izvaja in koordinira več projektov, ki so prav tako predstavljeni na portalu SIO.
Sodelovanje učiteljev: na portalu SIO pod zavihkom Rešitve najdete opise aplikacij, gradiva, primere dobre prakse in vsega ostalega, kar učiteljem pomaga v razredu. Skupnosti SIO gostujejo spletne učilnice, kjer o vsem tem razpravljamo in sodelujemo v različnih skupinah ter tako s skupnimi močmi razvijamo nova gradiva, primere dobre rabe in ostalo.
Ostale skupnosti in sodelovanje: poleg vsega so Skupnosti SIO tudi mesto, kjer ostale institucije sodelujejo na svojih projektih.

Kolesarski izpit

V spletni učilnici Kolesarski izpit učenci opravljajo simulacijo oz. testiranje kolesarjev in teoretični del kolesarskega izpita. Vstopna stran za storitev je dostopna na naslovu https://resitve.sio.si/kolesar/. Uporabnikom je na voljo tudi spletni uporabniški vodič Kolesar.

Vam je bil ta članek v pomoč?