Preskoči na vsebino
  • Spletne storitve

Planer

Planer je storitev, ki omogoča enostavno načrtovanje sestankov in izdelavo preprostih anket ter vprašalnikov.

Storitev je dostopna na povezavi http://planer.arnes.si/.

Ustvarjanje nove ankete

1.

Začnite postopek ustvarjanja ankete

Za izdelavo ankete ali vprašalnika kliknite na gumb Ustvari novo anketo.

2.

Določite ime ankete

V polje Ime vpišite želeno ime ankete oz. vprašalnika, v polje Opis pa podrobnosti vaše nove ankete ali vprašalnika. S klikom na Poteče se pojavi koledar, kjer izberete datum poteka ankete, nato nadaljujte s klikom na gumb Naprej.

3.

Uredite glasovalne možnosti

Odpre se stran za vnos glasovalnih možnosti, ki jih lahko vnesete ročno. V kolikor želite vnesti termin, lahko to storite z izbiro datuma na koledarju na desni strani.

4.

Uredite anketo

V zavihku Nastavi stolpce lahko možnosti vnašate le ročno.  Po vnosu vseh želenih možnosti in podmožnosti, nadaljujte s klikom na gumb Naprej.

5.

Oglejte si anketo, preden jo objavite

Odpre se stran, kjer si lahko ogledate, kako bo izgledala vaša končna anketa. V kolikor bi želeli karkoli spremeniti, lahko to storite s klikom na katero izmed točk Ime in opis, Nastavi stolpce ali Predogled.

Za nadaljevanje in objavo ankete kliknite na gumb Objavi anketo.

6.

Shranite povezavo ankete

Po uspešno objavljeni anketi se pojavi spletna stran z naslovom povezave do vaše novo ustvarjene ankete in neposredna povezava do ankete (Odprite povezavo do ankete). Povezavo shranite in jo posredujte osebam, ki jih želite povabiti k izpolnjevanju ankete.

7.

Spremljajte rezultate

Po pretečeni veljavnosti ankete se s klikom na povezavo odpre stran, ki opozarja na dejstvo, da je anketa zaključena. Vidni so rezultati glasovanja.  Po zaključeni anketi ne morete več posodobiti ali dodati novih vnosov. Neposredno povezavo, ki je bila generirana ob uspešno ustvarjeni anketi vnesite v naslovno vrstico svojega spletnega brskalnika.

Planer ponuja tudi možnost ogleda odzivov v preglednici.  Za ogled odzivov v preglednici kliknite na gumb Odpri v preglednici.

 

Vam je bil ta članek v pomoč?