Preskoči na vsebino

Gmail

!

Iz varnostnih razlogov imajo Arnesovi računi omejitev pri pošiljanju iz tujine. Slednje se upošteva tudi, če za pošiljanje uporabljate Gmail, kar pomeni, da lahko na ta način pošiljate sporočila največ 30 naslovnikom na uro.

Prejemanje elektronske pošte

1.

Odprite nastavitve

Prijavite se v Gmailov račun, v katerega želite uvoziti e-poštna sporočila. V zgornjem desnem kotu kliknite ikono za nastavitve in izberite Pokaži vse nastavitve/See all settings.

2.

Dodajte e-poštni račun

Kliknite zavihek Računi in uvoz/Accounts and Import in v razdelku Ogled e-pošte iz drugih računov/Check mail from other accounts izberite Dodaj e-poštni račun/Add a mail account.

3.

Vnesite e-naslov

Vnesite e-poštni naslov, nato kliknite Naprej/Next.

4.

Uvozite sporočila

Na naslednjem koraku izberete možnost Uvozi e-poštna sporočila iz drugega računa (POP3)/Import emails from my other account (POP3).

5.

Zaključite postopek

Primer izpolnjenih nastavitev je razviden na spodnji sliki. Za dodatna pojasnila kliknite na možnost Prikaži več pod sliko.

Kliknite Dodajanje računa/Add account.

Pošiljanje elektronske pošte

1.

Dodajte e-naslov

Prijavite se v Gmailov račun in v zgornjem desnem kotu kliknite ikono za nastavitve in izberite Pokaži vse nastavitve/See all settings.

2.

Dodajte e-poštni račun

Kliknite zavihek Računi in uvoz/Accounts and Import in v razdelku Pošlji e-poštno sporočilo kot/Send mail as kliknite Dodaj e-poštni naslov/Add a mail account.

3.

Vnesite e-naslov

Vnesite ime in e-poštni naslov, ki ga želite uporabiti za pošiljanje ter kliknite Naslednji korak/Next.

 

4.

Vnesite podatke strežnika SMTP

Vnesite strežnik SMTP/SMTP server kot mail.arnes.si, vrata 587 ter uporabniško ime/username in geslo/password za ta račun. Kliknite Dodaj račun/Add account.

5.

Potrdite e-naslov

Na elektronski naslov, ki ste ga dodali, nato prejmete potrditveno sporočilo. Sporočilo odprite ter kliknite na povezavo v sporočilu. V oknu, ki se vam odpre izberite Potrdi/Confirm. Alternativno lahko tudi vnesete potrditveno kodo, ki je bila prav tako priložena potrditvenemu sporočilu. Po tem izberite Zapri okno/Close window.

6.

Spremenite naslov v polju »Od«

V oknu za ustvarjanje novega elektronskega sporočila lahko sedaj izberete naslov, ki ga želite uporabiti za pošiljanje. Naslov izberete v vrstici Od/From.

Vam je bil ta članek v pomoč?