Preskoči na vsebino

Reševanje težav za skrbnike omrežij

V primeru težav pri povezovanju v omrežje eduroam nam mora pooblaščena oseba organizacije sporočiti podrobnejše informacije. Za odkrivanje izvora težave je pomembno, da ste v omrežje eduroam povezani, tudi če povezava ne deluje ali pa prijava v omrežje ni uspešna.

Postopke izvajajte tako, da odstranite druge brezžične povezave, točke “hot spot” in izključite omrežni kabel. Pri pošiljanju podatkov navedite vaš AAI-račun, matično organizacijo in organizacijo, na kateri ste zaznali težave. Navodila se razlikujejo glede na operacijske sisteme.

Navodila za operacijski sistem Windows

1.

Prenesite program

S povezave https://ftp.arnes.si/software/eduroam/ prenesite datoteko PodatkiZaArnes_2.0.exe.

2.

Zaženite program

Povežite se v omrežje eduroam. Poiščite in zaženite program PodatkiZaArnes_2.0.exe

3.

Posredujte mape

Ko program zaključi z zbiranjem podatkov, kliknite na gumb V redu. Odpre se mapa z datotekami, v kateri je lahko več datotek (število je odvisno od števila zagonov programa PodatkiZaArnes.exe). Označite vse datoteke in jih pošljite na elektronski naslov svetovanje@arnes.si ali naložite v obrazec na spletni strani za prijavo napake

Navodila za operacijski sistem Android

1.

Namestite aplikacijo

Odprite aplikacijo Google Play in poiščite program Network Analyzer ter ga namestite.

2.

Zaženite program

Vzpostavite povezavo v omrežje eduroam. Zaženite program Network Analyzer. Pomikajte se po informacijah, dokler nimate enakega pogleda, kot je predstavljen na sliki.

3.

Posredujte podatke

Naredite posnetek zaslona. Posnetek zaslona pošljite na elektronski naslov svetovanje@arnes.si ali ga naložite v obrazec na spletni strani za prijavo napake.

Navodila za operacijski sistem Linux

V terminualu izvedite spodnji ukaz in rezultat pošljite na elektronski naslov svetovanje@arnes.si ali naložite v obrazec na spletni strani za prijavo napake.

(echo $HOSTNAME && echo “–” && echo $(date) && echo “–” && netstat -r && netstat -r -A inet6 && echo “–” && ip addr show && echo “–” && cat /etc/resolv.conf && “–” && ping -4 -c 5 prestreljenik.arnes.si && ping -6 -c 5 prestreljenik.arnes.si) >> PodatkiZaArnes_$HOSTNAME_$(date ‘+%Y-%m-%d_%H-%M-%S’).txt

Vam je bil ta članek v pomoč?