Preskoči na vsebino

Prenos spletišča na nov AAI-račun

Če želite spletišče upravljati z drugim računom, morate pred izvedbo prenosa spletišča iz enega na drugi račun najprej opraviti prvo prijavo v Arnes Splet z novim AAI-računom, da vas sistem zabeleži kot aktivnega uporabnika storitve. 

1.

Dodajte novega uporabnika

V storitev Arnes Splet se prijavite s starim AAI-računom, izberite spletišče za prenos in dodajte novega uporabnika, kot je opisano v prispevku Upravljanje uporabnikov, v polju vloga pa izberite Skrbnik.

2.

Preverite, ali ste prejeli povabilo za novi račun

Prikaže se vam obvestilo, da je bilo na elektronski naslov novega AAI-računa poslano elektronsko sporočilo s povabilom. Odjavite se in se prijavite z novo identiteto ter preverite svoj poštni predal in potrdite povabilo.

3.

Z novo identiteto dostopajte do obstoječega spletišča

V zgornji orodni vrstici boste pri meniju Moja spletišča opazili ime spletišča, ki ste ustvarili s prejšnjim uporabniškim računom in je bil sedaj prenesen tudi na vašo novo identiteto.

4.

Izbrišite staro identiteto

Izbrisati morate še staro identiteto za to spletišče. V levem meniju izberite UporabnikiVsi uporabniki in se na seznamu uporabnikov vašega spletišča z miško se pomaknete na staro identiteto ter izberite možnost Odstrani.

Spletišče ste uspešno prenesli iz stare na novo identiteto. Prikaže se vam še opozorilo za potrditev odstranitve uporabnika. Kliknete na gumb Potrdi odstranitev. V kolikor imate več spletišč, morate za vsako spletišče narediti enak postopek.

Vam je bil ta članek v pomoč?