Preskoči na vsebino

Osnovna uporaba

!

Vsakič, ko na portalu Arnes Video ustvarite nov kanal za prenos, morate pred uporabo programa popraviti ustrezne nastavitve v programu.

Začetek prenosa

Za vklop prenašanja na strežnik Arnesa uporabite gumb Start StreamingPozor! Pred začetkom priporočamo, da ugasnete vse programe, ki jih ne potrebujete med prenašanjem v živo. Po nekaj sekundah se ob uspešni povezavi v spodnji vrstici programa vidite čas, izgubljene pakete, obremenjenost procesorja in hitrost bitnega pretoka na strežnik.

Scene

Scene združujejo več virov v skupno sliko.

1.

Ustvarite novo sceno

Novo sceno ustvarite s klikom na gumb + v okvirju Scenes. Odpre se okno za vpis imena nove scene. Vneseno ime potrdite s klikom na OK.

2.

Preglejte seznam scen

Po dodajanju se nova scena pojavi na seznamu. Scene lahko brišete s klikom na ikono koša, ali jih premikate na seznamu.

Viri

Viri predstavljajo posamezen element prenosa (video, napis, logotip …).

1.

Dodajte vir izbrani sceni

Vire urejate po posameznih scenah (polje Sources). Zato najprej na levi izbirete ustrezno sceno, nato pa uporabite gumb + za dodajanje vira.

 

2.

Izberite vrsto viri

Na seznamu izberite želeni vir. Podrobnosti so prikazane s klikom na možnost Prikaži več

3.

Uredite vire

Ko ste dodali vse želene vire, jih lahko poljubno urejate v osnovnem oknu. V kolikor kateri od virov prekriva drugega, lahko prek urejevalnika seznama s puščicama premikate posamezne izbrane vire višje ali niže. Če je vir višje od drugega, bo prikazan preko njega. Če želite začasno skriti katerega od virov (na primer ime naslednjega govorca), potem uporabite ikono očesa ob viru. 

Vam je bil ta članek v pomoč?