Preskoči na vsebino

Naročilo storitve

Storitev lahko naročite v Portalu Članic. Če vaša organizacija ni član federacije AAI, morate storitev naročiti preko obrazca za gostovanje Strežnika po meri.

Naročilo preko obrazca

Za dostop do storitve potrebujete (gostujoči) AAI-račun. V kolikor ga nimate, izpolnite prijavnico za novo (projektno) uporabniško ime in jo posredujte skupaj z obrazcem. Obrazec za pridobitev dostopa do storitve Strežnik po meri (pdf, docx, odt) posredujte na elektronski naslov helpdesk@arnes.si.

Naročilo preko Portala članic

1.

Naročite storitev

Storitev lahko naroči odgovorna oseba ali pooblaščenec organizacije. S svojim AAI-računom se prijavite v Arnes Portal članic in v razdelku Naročanje storitev kliknite na gumb Strežnik po meri ter v spustnem seznamu Članica izberite svojo organizacijo.

2.

Dodajte pooblaščenca

Prikažejo se osnovne informacije organizacije. V polje Dodaj pooblaščenca vnesite elektronski naslov osebe, ki bo skrbela za vaš strežnik in nato kliknite na gumb Pošlji vabilo. V kolikor storitev naroča pooblaščenec članice, lahko vnese svoj elektronski naslov.

3.

Sprejmite povabilo

Na zavedeni e-naslov bo dostavljeno povabilo za sprejem vloge upravitelja storitve Strežnik po meri.

S klikom na povezavo v sporočilu bo uporabnik preusmerjen na AAI-prijavo, kjer izbere vašo organizacijo in se vpiše z AAI-računom. V primeru prijave z gostujočim AAI-računom, mora kot organizacijo izbrati Arnes. Pravice prevzame s klikom na Potrdi povabilo.

Vam je bil ta članek v pomoč?