Preskoči na vsebino

Naročilo preko obrazca za samovpis

V kolikor vaša organizacija ne uporablja AAI-prijave oz. do nje ni upravičena, lahko osebni certifikat naročite preko obrazca za samovpis. Na helpdesk@arnes.si nam sporočite vašo željo po izdaji osebnega digitalnega potrdila, saj vam moramo sporočiti unikatno kodo vaše organizacije, da boste zahtevek lahko oddali.

1.

Oddajte zahtevek

Zahtevek lahko oddate preko obrazca za samovpis, ki je dosegljiv na naslednji povezavi: https://cert-manager.com/customer/ARNES/smime. Ob obisku omenjene strani, se vam odpre spodnje okno. Vpišite svoj elektronski naslov, na katerega boste prejeli povezavo, s katero potrdite pristnost vašega zahtevka (Pozor: vnesen elektronski naslov bo naveden tudi v podatkih pridobljenega certifikata zato odsvetujemo uporabo splošnih ali testnih elektronskih naslovov).

2.

Vpišite access code

Z obiskom povezave, ki jo prejmete na vaš elektronski naslov, se vam odpre okno za vpis Access Code-a vaše organizacije (na spodnji sliki je vrednost simbolična).

3.

Določite tip certifikata

S klikom na gumb Next, se vam odpre spodnje okno. V prvi polovici izberite tip želenega certifikata in dolžino vašega ključa (teh nastavitev ni potrebno spreminjati, saj so privzete nastavitve v večini primerov ustrezne).

4.

Dopolnite podatke

V nadaljevanju izpolnite še svoje podatke, kjer so obvezna polja Ime, (First name) in Priimek, (Last name), medtem ko geslo lahko pustite prazno, če želite, da vaš certifikat ni zaščiten, kar sicer odsvetujemo.

Označiti je potrebno še možnost I have read and agree… s čimer se strinjate s pogoji uporabe in na koncu kliknete na Submit.

5.

Prenesite certifikat

Prikaže se spodnje obvestilo. S klikom na Download prenesite certifikat.

Vam je bil ta članek v pomoč?