Preskoči na vsebino

Mozilla Thunderbird

Nastavitev poštnega računa

Ob prvem zagonu programa Mozilla Thunderbird se vam samodejno zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte. V tem primeru preskočite na 3. korak. V nasprotnem primeru pa morate čarovnik za nastavitev zagnati sami. Navodila so opisana v nadaljevanju.

1.

Odprite nastavitve računa

V programu Thunderbird zgoraj desno kliknite na tri vodoravne črte in nato izberite možnost Nastavitve računa/Account Settings.

2.

Dodajte nov račun

Odpre se okno, kjer lahko dodajate nove in spreminjate obstoječe poštne predale (račune). Za zagon čarovnika za nastavitev računa kliknite v oknu spodaj levo na Dejanja z računi/Account Actions ter nato na Dodaj račun/Add Mail Account .

3.

Izpolnite podatke

Odpre se novo okno, kjer v polje Vaše ime/Your full name vpišete vaše ime in priimek, v polje E-poštni naslov/Email adress pa vaš elektronski naslov in pritisnete na gumb Nastavi ročno/Configure manually.

4.

Vnesite podatke strežnika

Odprejo se vam polja za nastavitev strežnika. Primer izpolnjenih nastavitev je razviden na spodnji sliki. Za dodatna pojasnila kliknite na možnost Prikaži več pod sliko.

Spreminjanje nastavitev poštnega računa in nastavitev varne povezave SSL

1.

Odprite nastavitve računa

V programu Thunderbird kliknite na svoj elektronski naslov, ki se nahaja levo zgoraj in nato desno zgoraj kliknite na zobato kolo z napisom Nastavitve računa.

2.

Uredite nastavitve dohodnega strežnika

V meniju ob levi strani izberite Nastavitve strežnika/Server Settings. Če imate za vrsto strežnika izbran Poštni strežnik IMAP/IMAP Mail Server, v polje za Ime strežnika/Server Name vnesite imap.arnes.si, v polje Vrata/Port vpišite številko 993 ter v polje Uporabniško ime/User Name zapišite vaše uporabniško ime.

3.

Izberite nastavitve odhodnega strežnika

V levem meniju kliknite še na Odhodni strežnik (SMTP)/Outgoing Server (SMTP) in odprejo se Nastavitve strežnika za odhodno pošto (SMTP). Izberite Arnesov strežnik mail.arnes.si in kliknite na gumb Uredi/Edit.

 

4.

Uredite nastavitve odhodnega strežnika

Odprejo se nastavitve za Strežnik SMTP, kjer lahko nastavite varno povezavo SSL. Pri polju Opis/Description navedete poljubno ime strežnika (ni pogoj), za Ime strežnika/Server Name vpišite mail.arnes.si ter izberite Vrata /Port 587. Za Varnost povezave/Connection security izberite STARTTLS, za Metodo overitve/Authentication method izberite Običajno geslo/Normal password, v polje Uporabniško ime/User Name pa vnesite vaše uporabniško ime. Na koncu za shranitev podatkov kliknite na gumb V redu/OK.

Vam je bil ta članek v pomoč?