Preskoči na vsebino

Mape

1.

Urejevalnik map

Urejevalnik map je namenjen preglednejši hrambi pošte, urejanju, dodajanju novih map in brisanju obstoječih map. Do urejevalnika dostopate s klikom na gumb Osebne nastavitve in nato izbiro možnosti Mape.

2.

Ustvarjanje mape

Novo mapo lahko ustvarite s klikom na gumb Ustvari, ki se nahaja v desnem zgornjem delu vmesnika. Če želite ustvariti podmapo, najprej označite mapo, v kateri želite ustvariti podmapo, in nato kliknite gumb za ustvarjanje mape. Na desni strani okna se odpre obrazec za dodajanje nove mape. Vnesite potrebne informacije in odločitev potrdite s klikom na gumb Shrani.

Po ustvarjanju mape se v glavnem pregledovalniku map prikaže novo ustvarjena mapa. Če kliknete na poljubno mapo, se vam na desni strani prikažejo možnosti za urejanje.

3.

Brisanje mape

Mape lahko tudi izbrišete ali izpraznite, vendar vam priporočamo, da pred brisanjem ustvarite varnostno kopijo sporočil. Ko želite mapo izbrisati, jo označite in  kliknite na gumb Izbriši. Pred nepreklicno spremembo bo zahtevana tudi potrditev izbrisa. S tem bo izbrisana izbrana mapa, podmape in sporočila v izbrani mapi. 

Z izbrisom mape izgubite vse podmape in sporočila, ki se nahajajo v njej. Sprememba je nepreklicna. Če želite zgolj izbrisati sporočila v mapi, jo označite in kliknite na gumb Izprazni. Po potrditvi izbrisa bodo izbrisana samo sporočila v izbrani mapi, ne pa tudi podmape ali sporočila v podmapah.

Vam je bil ta članek v pomoč?