Preskoči na vsebino

Mac Mail

Nastavitev poštnega računa

1.

Dodajte račun

Za namestitev novega e-poštnega računa izberite možnost Mail in nato Add AccountOb prvem zagonu programa se čarovnik za nastavitev računa zažene samodejno.

2.

Določite vrsto računa

V naslednjem koraku izberite možnost Add Other Mail Account in kliknite gumb Continue.

3.

Vnesite uporabniške podatke

V polje Name vnesite želeno ime za prikaz, v polje Email Address vaš elektronski naslov in v polje Password vaše geslo. Za nadaljevanje kliknite na gumb Sign In.

4.

Uredite nastavitve strežnika

Izpiše se opozorilo Unable to verify account name or password. V polje Username vnesite vaše uporabniško ime, v polje Incoming Mail Server (strežnik za dohodno pošto) vnesite imap.arnes.si, v polje Outgoing Mail Server (strežnik za odhodno pošto) vpišite mail.arnes.si. Nadaljujte s ponovnim klikom na gumb Sign In.

5.

Izberite aplikacijo

Odpre se okno, v katerem izberete ustrezno aplikacijo Mail. Potrdite z gumbom Done.

Spreminjanje nastavitev in varne povezave SSL

1.

Odprite nastavitve

V osnovnem meniju kliknite na Mail in nato Preferences.

2.

Izberite račun

Odpre se okno Accounts (Server Settings), kjer je na voljo pregled nastavitev in možnost spreminjanja nastavitev e-poštnega računa.

3.

Uredite nastavitve za strežnik odhodne pošte

V poglavju Incoming Mail Server (IMAP) onemogočite možnost Automatically manage connection settings, nastavite vrednost porta (vrat) na 993, omogočite možnost Use TLS/SSL in kot Atuhentication določite Password.

4.

Uredite nastavitve za strežnik dohodne pošte

V poglavju Outgoing Mail Server (SMTP) onemogočite možnost Automatically manage connection settings, nastavite vrednost porta (vrat) na 587, omogočite možnost Use TLS/SSL in kot Authentication določite Password.

5.

Določite prikazno ime računa

V istem poglavju s klikom na Account odprite novo okno, v polje Description lahko vpišete poljubno ime računa za odhodni poštni strežnik (ni pogoj).

Vam je bil ta članek v pomoč?