Preskoči na vsebino

Kako ustvariti šolski kanal

Če se na šoli pojavi potreba po skupnem prostoru za odlaganje posnetkov, je enostavna rešitev, da nekdo izmed zaposlenih ustvari nov kanal na Arnes Video in v sodelovanje vključi še ostale učitelje in učence.

1.

Prijavite se v storitev

Po prijavi v Arnes Video na levem seznamu možnosti izberite zavihek Moji Kanali in nato v zgornjem desnem kotu kliknite na gumb Ustvari Kanal.

2.

Ustvarite kanal

Vpišite ime kanala, dodajte opis, poljubno lahko določite tudi prikazano sliko kanala.

3.

Uredite vloge

S klikom na gumb Uredi vloge, boste uredili dostop do kanala še za druge osebe preko njihovih AAI-računov. Podrobnosti vlog se prikažejo s klikom na možnost Prikaži več. Izbrane vloge lahko spreminjate in urejate tudi naknadno, prav tako tudi ime in opis kanala. 

4.

Potrdite ustvarjanje kanala

Ustvarjanje kanala zaključite s klikom na možnost Potrdi. Novi kanal se bo prikazal na seznamu vaših kanalov. 

5.

Nalaganje videoposnetkov

Povezavo kanala lahko posredujete ostalim deležnikom (učiteljem/učencem) in jih obvestite, da bodo po prijavi v Arnes Video portal lahko na ta kanal s klikom na gumb Naloži posnetek v zgornjem desnem kotu nalagali multimedijske vsebine. Vaš kanal sicer lahko izberejo tudi, če posnetek nalagajo po ustaljenem načinu, in sicer tako, da izberejo možnost Napredne nastavitve v meniju za nalaganje posnetka in v polju Kanal* določijo vaš kanal.

Na novo ustvarjeni kanal lahko dodate tudi že obstoječe posnetke, ki ste jih na Arnes Video že naložili in so trenutno v vašem osebnem kanalu. To storite s klikom na urejanje posnetka in pod naprednimi nastavitvami izberete želeni kanal.

Vam je bil ta članek v pomoč?