Preskoči na vsebino

Filezilla

!

Če boste mapo www izbrisali in jo nato ponovno ustvarili, mapa ne bo imela pravilnih uporabniških pravic in spletna stran ne bo vidna.

Program FileZilla lahko prenesete preko povezave http://filezilla-project.org.

1.

Vzpostavite novo povezavo

V zgornji orodni vrstici izberite možnost Datoteka/File in nato na spustnemu seznamu izberite Upravitelj strežnikov/Site manager.

 

2.

Vnesite podatke za povezavo

V pogovornem oknu izberite možnost New Site in izpolnite obrazec. 

3.

Določite nastavitve povezave

V pogovornem oknu odprite še tretji zavihek orodne vrstice, Nastavitve prenosov/Transfer Settings in kot Transfer mode označite možnost Pasivni/Passive. Nato kliknite na spodnji gumb Poveži/Connect, uspešno ste vzpostavili povezavo.

4.

Prenesite datoteke

Na desni strani se bodo prikazale mape na strežniku, kjer izberite mapo www. Na levi strani poiščite datoteke na lokalnem disku in označite tiste, ki jih želite prenesti na strežnik. Datoteke prenesite na desno stran (lahko s potegom ali z desnim klikom in izborom možnosti Prenesi na strežnik) in program jih bo samodejno prenesel na strežnik.

5.

Obiščite statično spletno stran

Vaša spletna stran vidna je javno dostopna na naslovu www2.arnes.si/~uporabniško_ime. V primeru, da začetne strani ne boste poimenovali index.htm ali index.html, morate v naslovu strani navesti tudi datoteko začetne strani. Primer: če bi namesto index.htm ustvarili mojastran.htm, bi se naslov glasil www2.arnes.si/~uporabniško_ime/mojastran.htm.

Vam je bil ta članek v pomoč?