Preskoči na vsebino

Dodajanje zemljevida

Navodila prikazujejo, kako na spletišče umestiti zemljevid Google Maps (sorodni zemljevidi delujejo na podoben način, razlikuje se le način pridobitve kode za deljenje). Enak postopek velja tudi za vstavljanje virtualnih sprehodov in načrtovanja poti.

1.

Vključite vtičnik iframe

Deljenje zemljevida se večinoma izvaja prek iframe kode, kar zahteva omogočanje pripadajočega vtičnika v Arnes Spletu. To storite tako, da v Nadzorni plošči poiščete meni Vtičniki in na seznamu vtičnikov omogočite iframe.

2.

Pridobite povezavo za deljenje

Povezavo za deljenje pridobite tako, da v Google Maps kliknete na gumb Skupna raba.

3.

Vdelajte zemljevid na spletišče

Zemljevid umestite v spletišče tako, da na želeno mesto prilepite kodo iz prejšnje točke. Potrebno jo zgolj spremeniti sintakso, da bo ustrezala WordPressovim standardom. To pomeni, da morate pobrisati zaključno značko </iframe> in prepisati lomljene oklepaje (<,>) z oglatimi ([,]). Po želji lahko tudi spreminjate poljubne HTML atribute.

!

V kolikor uporabljate temo Divi, lahko zemljevid priložite z Divi Builderjem, in sicer z uporabo modula Maps. S tem pridobite nekaj naprednejših možnosti glede interakcije zemljevida in vizualnih nastavitev. V tem primeru je potrebno poznati Google API key, ki ga dobite na Googlovi nadzorni plošči. Za podrobnejša navodila svetujemo ogled uradne dokumentacije Divi teme.

Vam je bil ta članek v pomoč?