Preskoči na vsebino

WinSCP

Program WinSCP lahko prenesete z naslova http://winscp.net/eng/download.

!

Če boste mapo www izbrisali in jo nato ponovno ustvarili, mapa ne bo imela pravilnih uporabniških pravic in spletna stran ne bo vidna.

1.

Ustvarite novo povezavo

Po uspešni namestitvi programa WinSCP, se lahko povežete tako, da najprej dodate novo sejo. Sejo dodate tako, da v menijski vrstici izberete Tab in nato New Tab.

2.

Definirajte povezavo

V novo odprtem oknu izberite možnost New Session in nato vnesite zahtevane informacije (podrobnosti so prikazane s klikom na možnost Prikaži več). 

3.

Odprite pogovorno okno za konfiguriranje naprednih nastavitev

Kliknite na možnost Advanced. Odpre se nam okno z dodatnimi nastavitvami. Izberite možnost Connection in dodajte kljukico pod Passive mode (v kolikor možnost ni že privzeto omogočena) ter kliknite na gumb OK.

4.

Prenesite datoteke

Uspešno te vzpostavili povezavo. V levem okvirju so prikazane lokalne datoteke, v densem pa mape na strežniku – z dvoklikom odprite mapo www. Na levi strani poiščite datoteke na vašem lokalnem disku in označite tiste, ki jih želite prenesti na strežnik.

Datoteke nato s potegom prenesite na desno stran, program jih bo samodejno prenesel na strežnik. Računalnik vas bo opozoril, da želite prenesti datoteke na oddaljeni strežnik.

5.

Obiščite spletno stran

Takoj po prenosu datotek na strežnik, je spletna stran vidna vsem uporabnikom Interneta na naslovu www2.arnes.si/~uporabniško_ime. V primeru da začetne strani ne boste pomenovali index.htm ali index.html, morate v naslovu strani navesti tudi datoteko začetne strani. Primer: če bi namesto index.htm imel mojastran.htm, bi se naslov glasil www2.arnes.si/~uporabniško_ime/mojastran.html

Vam je bil ta članek v pomoč?