Preskoči na vsebino
  • E-pošta

Distribucijski seznami

Distribucijski seznami omogočajo pošiljanje sporočil na večjo količino elektronskih naslovov iz izbranega e-naslova. Tako ni potrebno navajati vseh prejemnikov, temveč samo en naslov, sistem pa poskrbi za distribucijo sporočila več naslovnikom.

Prednost distribucijskih seznamov je enostavno obveščanje velikega števila uporabnikov na način, ki ne krši pravil elektronske komunikacije po elektronski pošti. Posebne nastavitve distribucijskega seznama s pomočjo spletnega vmesnika vam omogočajo:

  • urejanje seznama elektronskih naslovov na distribucijskem seznamu, možnost zaprtega seznama (samo člani imajo pravico pošiljanja elektronske pošte na seznam),
  • zaščita proti neželeni pošti,
  • možnost vodene diskusije,
  • možnost nastavitev arhiviranja.
  •  

Storitev je dostopna na povezavi https://liste.arnes.si.

Pridobitev distribucijskega seznama

1.

Prijavite se v storitev

Z AAI-računom, s katerim želite tudi upravljati distribucijski seznam, se prijavite na povezavi https://liste.arnes.si. Če AAI-računa nimate, je omogočena tudi kreacija lokalnega računa z možnostjo ustvarite nov račun. Ob ustvarjanju novega računa zavedete elektronski naslov, s katerim imate urejen skrbniški dostop do obstoječih distribucijskih seznamov.

2.

Naročite nov poštni seznam

Distribucijski seznam naročite s klikom na gumb Nov poštni seznam.

3.

Izpolnite podatke vašega seznama

Odprlo se bo pogovorno okno, ki bo vsebovalo obrazec na spodnji sliki.

4.

Prevzemite seznam

Podatke potrdite s klikom na gumb Oddaj, na helpdesk@arnes.si se bo samodejno poslalo sporočilo z zavedenimi podatki.

Po prejemu podatkov na Arnesu preverimo upravičenost organizacije za uporabo distribucijskih seznamov, ustvarimo listo in pošljemo dostopne podatke za uporabo liste na tehnični kontakt, ki nam je bil posredovan ob zahtevku.

Navodila za uporabo distribucijskih seznamov:

Vam je bil ta članek v pomoč?