Preskoči na vsebino
  • Za organizacije

Domene .si

Registracija domene

Organizacije, ki so upravičene do storitev omrežja ARNES, lahko ob uporabi drugih Arnesovih storitev brezplačno registrirajo domene .si. Organizacije, ki registrirajo domeno preko Arnesa, morajo registracijo podaljševati enkrat letno tako, da odgovorijo na elektronsko sporočilo, ki ga nosilec domene prejme 30 oz. 5 dni pred potekom domene.

Domeno registrirate z oddajo obrazca OBRAZEC ZA DOMENE POD .si, ki ga posredujete na e-naslov dom-reg@arnes.si).

Prenos domene na Arnes

Če želite svojo domeno prenesti na Arnes, morate pri trenutnemu registrarju zahtevati, da nastavi geslo za prenos. Geslo lahko določite sami ali pa to stori registrar in vam ga posreduje. Geslo za prenos poteče v šestnajstih dneh, kar pomeni, da je treba prenos opraviti v danem časovnem okvirju.

Ko ste pri obstoječem registrarju opravili vse potrebno, posredujte zahtevek na naslov helpdesk@arnes.si. Zahtevek lahko na Arnes pošlje samo nosilec ali tehnični kontakt domene. Upoštevane bodo le zahteve, ki bodo poslane s pravega elektronskega naslova. 

Upravljanje domene

Na Arnesu lahko gostujete domenske strežnike za vašo domeno in za reverzne preslikave. Vse zahtevke za urejanje DNS zapisov in usmerjanje domen v tem primeru naslovite na helpdesk@arnes.si in jih uredimo mi.

Naprednejšim uporabnikom lahko omogočimo ročno upravljanje DNS-ja na Portalu članic.

Vam je bil ta članek v pomoč?