Preskoči na vsebino
  • Spletne storitve

Arnes Analitika

Arnes Analitika je spletno orodje, ki vam omogoča vpogled v podatke o obiskovalcih vašega spletnega mesta in vam zagotavlja podatke tudi o tem, katere vsebine so najbolj obiskane, od kod prihajajo vaši obiskovalci, kje se izgubijo itd.

Storitev je dosegljiva preko povezave https://analitika.arnes.si

Naročilo storitve

Analitiko za spletišče vključite tako, da izpolnite obrazec za naročilo storitve, ki vam je na voljo ob prvem obisku storitve. Ob oddaji zahtevka vpišete elektronski naslov, na katerega boste obveščeni o dodelitvi dostopa, in spletno stran, za katero želite spremljati analitiko. Ko vam omogočimo storitev in vas o tem obvestimo, boste ob ponovni prijavi že dostopali do statistike vašega spletišča. 

Analitiko lahko po zgornjem postopku vključite tudi na spletnih straneh, ki ne gostujejo na Arnes Spletu, vendar so pri tem potrebni dodatni koraki. Za to sledite spodnjim navodilom.

Uporaba Arnes Analitike

Dodatna spletišča v Analitiko dodate z oddajo zahtevka na gumbu Dodaj spletišče v zgornjem desnem meniju. S klikom na Nadzorna plošča dostopate do najpomembnejših informacij o obisku vašega spletišča.

Ime spletišča, za katerega se prikazujejo podatki, je razvidno nad prikazano statistiko. Če imate omogočeno analitiko za več spletišč, lahko do posameznih dostopate s klikom na prikazano ime spletišča (možnost je označena na sliki, ime spletišča je v tem primeru Testnospletišče). Določate lahko tudi časovni razpon prikazanih informacij s klikom na datum, ki se nahaja ob imenu spletišča.

S klikom na možnost Akcije v levem navpičnem meniju dostopate do statistike o obisku posameznih strani in prenosov, z izborom možnosti Napotitelji pa se prikažejo informacije o načinu dostopa (kako so obiskovalci prispeli na vašo stran).

Vam je bil ta članek v pomoč?