Preskoči na vsebino
  • Eduroam

Pogosta vprašanja

Katera je moja matična organizacija?

Vaša matična organizacija je tista, na kateri se izobražujete oz. ste zaposleni. 

Kako ugotovim, ali je matična organizacija že vključena v sistem Eduroam?

To preverite v spisku organizacij, ki so vključene v sistem Eduroam Eduroam.si. 

Kje dobim uporabniški račun Eduroam?

Uporabniški račun za povezavo v omrežje eduroam dobite na matični organizaciji. Postopek preverite tudi na domači strani matične organizacije (povezavo najdete na Eduroam.si).

Kako si nastavim napravo za dostop do omrežja Eduroam?

Navodila najdete v prispevku Eduroam za uporabnike.

Kam se obrnem, če imam težave z dostopom ali gostovanjem?

Na službo za pomoč uporabnikom v matični organizaciji. Postopek preverite tudi na domači strani matične organizacije (povezavo najdete na Eduroam.si). Študenti Univerze v Ljubljani se obrnite po pomoč na naslov helpdesk@uni-lj.si.

Kam se obrnem, če na matični organizaciji še ni Eduroama?

Na računalničarja ali informatika vaše matične organizacije. Oni vam bodo razložili, kdaj bo omrežje Eduroam na organizaciji vzpostavljeno. Če še niso seznanjeni z omrežjem Eduroam, jih usmerite na Arnes (Eduroam.si).

Do česa sem upravičen kot član knjižnice?

Kot član knjižnice ste upravičeni do lokalnega uporabniškega računa, ki deluje samo v območju knjižnice in vam omogoča dostop do vseh virov, ki jih knjižnica nudi svojim članom. Z njim gostovanje v omrežju Eduroam ni mogoče. Pač pa lahko v knjižnicah gostujejo posamezniki, ki imajo v svoji matični organizaciji dodeljen uporabniški račun Eduroam.

Brezžično omrežje Libroam

Splošne informacije o omrežju Libroam so dostopne na povezavi https://www.cobiss.si/libroam/. Član, ki mu knjižnica ob vpisu dodeli uporabniški račun za storitev Moja knjižnica, postane hkrati tudi uporabnik omrežja Libroam. Uporabniški gesli sta namreč enaki, razlikuje se le uporabniško ime. Članu dodeli uporabniško ime za Libroam lokalni skrbnik knjižnice.

Vam je bil ta članek v pomoč?