Preskoči na vsebino

Varnostne nastavitve za Zoom v aplikaciji

V aplikaciji Zoom so na voljo določene nastavitve, ki vam bodo pomagale obvladovati, kdo se lahko pridruži v vašo konferenco in kako.

Nastavitev za preprečevanje anonimne prijave

S spodnjimi navodili lahko uredite nastavitve videokonference tako, da bodo do nje lahko dostopali le tisti uporabniki, ki so se v Zoom predhodno prijavili z AAI-prijavo. S tem preprečite anonimne prijave z lažnimi imeni, saj so podatki o imenu in priimku uporabnika samodejno privzeti iz AAI-prijave.

1.

Odprite urejanje videokonference

Ko odprete aplikacijo, kliknite na zavihek Meetings, na levi strani izberite konferenco, za katero bi radi uredili nastavitve in kliknite gumb Edit.

2.

Uredite nastavitve

Odpre se novo okno, v katerem obkljukajte nastavitev: Only authenticated users can join. V spustnem meniju izberite možnost Sign in to Zoom with ArnesAAI.

Ko ste potrebno nastavili, shranite spremembe s klikom na gumb Save.

Dodatne varnostne nastavitve

Na voljo sta še dve nastavitvi, ki vam omogočata boljši nadzor nad udeleženci. Z nastavitvijo Passcode nastavite geslo za vstop na konferenco. Z nastavitvijo Waiting Room pa se lahko uporabniki sicer povežejo na konferenco, vendar bodo lahko vstopili (videli in slišali) šele, ko jih gostitelj konference odobri. Uporabniki, ki čakajo na vstop, se pojavijo na desni z gumboma Accept (za odobritev) in Reject (za preprečitev vstopa).

Vam je bil ta članek v pomoč?