Preskoči na vsebino

Uporaba certifikata v Thunderbirdu

Navodila prikazujejo kako v Thunderbird uvoziti certifikat in ga uporabiti za šifriranje in digitalno podpisovanje elektronske pošte.

1.

Odprite nastavitve računa

V Thunderbirdu s klikom na tri vzporednice v zgornjem desnem kotu okna odprite spustni seznam in kliknite na Nastavitve računa.

 

2.

Odprite okno za upravljanje certifikatov

Izberite možnost Šifriranje od konca do konca in kliknite na Upravljanje potrdil S/MIME.

3.

Uvozite vaš certifikat

Pod zavihkom vaša digitalna potrdila s klikom na Uvozi odprite pogovorno okno, poiščite potrdilo, ga izberite in uvozite v odjemalec. Zavesti boste morali geslo, ki ste ga določili ob zahtevanju certifikata in ga poznate izključno vi. Uvoz potrdite s klikom na gumb Vredu.

4.

Izberete ustreznega overitelja potrdil

Izberite zavihek Overitelji in poiščite overitelja The USERTRUST Network, označite polje GEANT OV Personal CA 4 in izberite možnost Uredi zaupanje

5.

Uredite nastavitve zaupanja

Odpre se okno z nastavitvami, v katerem obkljukate možnost To digitalno potrdilo lahko predstavlja uporabnike e-pošte. Izbiro potrdite s klikom na V redu in zaprete okno.

6.

Izberite certifikat

Ponovno se nahajate v osebnih nastavitvah. Pod možnostjo S/MIME izberite vaše potrdilo s klikom na gumb Izberi.

7.

Nastavite podpis

Pod možnostmi Privzete nastavitve pošiljanja sporočil označite polje Podpiši nešifrirana sporočila

8.

Uredite šifriranje

Šifriranje vključite za vsako odhodno sporočilo posebej, tako da izberete S/MIME in Šifriraj. Za možnost enkripcije morate imeti predhodno dodan javni ključ (certifikat) prejemnika.

Vam je bil ta članek v pomoč?