Preskoči na vsebino

Uporaba certifikata v Outlooku

Navodila prikazujejo, kako v Outlook uvoziti certifikat in ga uporabiti za šifriranje ter digitalno podpisovanje elektronske pošte. Postopek je prikazan za Outlook 2016 in je enak tudi v novejšem odjemalcu Outlook 2019.

1.

Odprite nastavitve

Za vklop digitalnega podpisovanja v Outlook-u odprite meni Datoteka/File v zgornjem levem kotu odjemalca in nato v modrem navpičnem meniju izberite Možnosti/Options. Odprite Središče zaupanja/Trust center in njegove Nastavitve/Trust center settings.

2.

Uvozite certifikat

V zavihku E-poštna varnost/Email security najprej uvozite certifikat, tako da izberete gumb Uvozi/izvozi oz. Import/Export (slednjega ni potrebno storiti, če ste za sprejemanje certifikata uporabili Internet Explorer).

 

3.

Poiščite certifikat

Odpre se novo okno. S klikom na Prebrskaj/Browse certifikat poiščite na računalniku in izbiro potrdite s klikom na V redu/OK.

4.

Odprite varnostne nastavitve

Zopet se nahajate v Nastavitvah središča zaupanja/Trust center settings. Izberite Nastavitve/Settings.

5.

Spremenite varnostne nastavitve

Kliknite na Izbira/Choose in izberite certifikat (istega lahko uporabite tako za podpisno kot tudi šifrirno potrdilo). Preverite še, da so kljukice o privzetih varnostnih nastavitvah take, kot prikazuje spodnja slika. Potrdite s klikom na V redu/OK.

6.

Dodajate podpis

Označite možnost Dodaj digitalni podpis odhodnim sporočilom/Add digital signature to outgoing messages.

7.

Vključite šifriranje

Šifriranje vključite za vsako odhodno sporočilo posebej, tako da v zavihku Možnosti/Options izberete Šifriraj/Encrypt. Za možnost enkripcije morate imeti predhodno dodan javni ključ (certifikat) prejemnika.

Vam je bil ta članek v pomoč?