Preskoči na vsebino

Tehnični popis stikal

1.

Odprite prejeti dokument

Odprite zavihek V izpolnjevanju ravnateljDokument Tehnični popis stikal lahko odprete tudi neposredno, tako da ga izberete pod zavihkom Obvestila.

2.

Odprite popis za urejanje

Kosovnico najdete na dnu strani. Najprej kliknite gumb Uredi.

Nato s klikom na ikono pisala odprite možnost za urejanje posameznega stikala.

3.

Izpolnite polja

Odprejo se polja za urejanje. Če katerega od podatkov nimate, lahko polje pustite prazno. Prosimo vas, da polja izpolnite čim bolj natančno. Spodnja polja je potrebno izpolniti za vsako stikalo, tudi v primeru, da imate stikala namen namestiti sami. 

Polje Stikalo je izpolnjeno vnaprej.

Polje Šola/podružnica je izpolnjeno vnaprej. Če boste stikalo namestili na drugo lokacijo, kot je bilo to predhodno predvideno, vnesite matično oziroma podružnično šolo, na kateri bo novo stikalo nameščeno.

Polje Proizvajalec in model starega stikala je izpolnjeno vnaprej. Če bi želeli menjavo drugega stikala, kot ste prvotno navedli v popisu, lahko to storite tako, da v polje vnesete ime proizvajalca in model starega stikala, ki bi ga želeli zamenjati. V primeru, da gre za razširitev omrežja; torej bi želeli v omrežje dodati novo stikalo brez menjave starega, v to polje zapišite “Razširitev omrežja”.

V polje Lokacija stikala (Stavba:prostor:vozlišče) vpišite podatek, v kateri stavbi, prostoru in komunikacijski omarici se stikalo nahaja. Primer; Zgradba1:tajništvo:GKV.

V polje Povezano stikalo (Oznaka stikala) vpišite proizvajalca, model in ime stikala, na katerega bo novo stikalo povezano. To stikalo mora biti upravljano s strani Arnesa. Ime stikala je navadno zapisano na beli nalepki na samem stikalu. Primer; Juniper EX2300-24P – S1-GKV-zg1-1467.

Na spustnem seznamu polja Vrsta povezave do stikala izberite ustrezno povezavo (Optika/UTP) med novim stikalom in stikalom, na katerega bo le to povezano. UTP povezav med novimi stikali ne svetujemo, razen v primeru, ko je to edina možnost. Priporočamo, da preverite, ali imate med komunikacijskimi omarami že optično povezavo.

Podrobna navodila za polje Če imate optiko, kakšna je oznaka na optičnem modulu so vam na voljo s klikom na možnost Prikaži več.

Na spustnem seznamu polja Ali je obstoječe stikalo pametno izberite ustrezen odgovor in priložite konfiguracijo, če jo imate.

Na spustnem seznamu polja Ali lahko stikalo namestite sami izberite ustrezen odgovor. Svetujemo vam, da samostojni priklop in montažo stikal izberete samo v primeru, da ste prepričani, da boste namestitev lahko ustrezno izvedli sami. V primeru, da izberete “Ne.” bo priklop stikal izvedel zunanji izvajalec, kar za VIZ ne predstavlja dodatnih stroškov. Navodila za samostojni priklop najdete na naslednji povezavi: Samostojni priklop in montaža stikal.

Na spustnem seznamu polja Ali je v obstoječi omari prostor za novo stikalo izberite ustrezen odgovor. Nova stikala bodo nadomestila vaša obstoječa stikala, zato je smiselno, da se novo stikalo namesti na isto mesto, saj si s tem prihranimo težave s povezovanjem računalnikov in drugih naprav na novo stikalo.

Na spustnem seznamu polja Ali je omara primernih dimenzij za stikalo izberite ustrezen odgovor. Dimenzije stikala so: 289mm x 45mm x 449mm (globina:višina:širina). Ušesa ob straneh izstopajo ven za 17 mm.

4.

Potrdite vnos

Ko z izpolnjevanjem zaključite, kliknite gumb Potrdi in nato na gumb Shrani, v nasprotnem primeru se vaše spremembe ne bodo shranile.

5.

Pošljite morebitna vprašanja

Če se pri izpolnjevanju pojavi težava oziroma določenih podatkov, zahtevanih v tehničnem popisu, ne poznate, vam bomo pri izpolnjevanju pomagali. Prosimo vas, da izpolnite čim večje število polj, saj bomo tako dobili kar se da natančen vpogled v težave, ki jih imate pri izpolnjevanju. Težave pri izpolnjevanju nam sporočite tako, da kliknete na gumb V Pregled, ki je v spodnjem desnem kotu okna.

V pojavnem oknu, ki se odpre, čim bolj podrobno opišite težavo. Če v pojavnem oknu ni dovolj prostora za vnos, oziroma je težava obsežnejša, jo opišete v Wordovem dokumentu, ki ga pripnete kot prilogo.

6.

Dodajte prilogo

Prosimo, da kot priloge naložite celotno shemo verige stikal in konfiguracijo stikal (v primeru, da jo imate). Dodajanje datotek je opisano v prispevku Prilaganje datotek.

7.

Pošljite kosovnico v pregled

Ko končate s popisom vseh stikal, shranite dokument s klikom na gumb Shrani v spodnjem desnem kotu zaslona in nato kliknite na možnost V pregled.

Vam je bil ta članek v pomoč?