Preskoči na vsebino

Studijski način – Video Mixer

Za predstavitev načina delovanja studio mode dodajte novo sceno. Že obstoječe vire, ki jih želite vključiti v novo sceno, lahko preprosto kopirate in prilepite ali pa izberete možnost Add existing.

1.

Dodajte vir

Dodajte vir Browser in vpišite ime ter  v polje URL skopirate spletni naslov želene strani. V razdelku Custom CSS lahko določene parametre spletne strani prilagodite.

2.

Predoglejte si prenos

Po potrditvi vas program vrne na osnovno okno, kjer pod viri lahko opazite dodano spletno stran. Hkrati se v predogledu  pojavi rdeč okvir, prek katerega lahko namizje premikate (kliknete na sredino in premaknete po zaslonu) ali povečate/zmanjšate (kliknete na rob in prilagodite velikost).

3.

Upravljajte vir

Spletni vir lahko upravljate z desnim kliknete na vir spletne strani in na seznamu izberete Interact.

4.

Brskajte po vstavljeni strani

V novem pojavnem oknu lahko brskate po spletni strani. Spremembe so v živo vidne tudi v glavnem oknu programa. 

Preklop v studijski način vam omogoča mešanje slikovnih scen ali virov v živo. Za prehod na studijski način uporabite gumb Studio Mode v spodnjem desnem kotu okna v polju Controls.

Po vklopu studijskega načina se pojavi novi predogled, vmes pa ukazi za izvajanje prehodov. V desnem oknu se prikazuje slika, ki se pošilja na strežnik, v levem oknu pa slika, ki je pripravljena, oziroma jo urejate za naslednji kader. Ko želite narediti prehod, pritisnite gumb Cut (za takojšen prehod) oziroma Fade (300ms) za mehak prehod v 0,3 sekunde.

Vam je bil ta članek v pomoč?