Preskoči na vsebino

Prijava in namestitev komponente MargTools

!

V kolikor na vaši organizaciji nastopi menjava odgovorne osebe, nam to sporočite na helpdesk@arnes.si. Posredovali vam bomo nove prijavne podatke, s katerimi opravite prvo prijavo in dodate novo digitalno potrdilo.

1.

Prijavite se v portal

Vstopni obrazec za prvo prijavo v portal EDO se nahaja na naslovu https://edo.arnes.si. Prijavo opravite z vpisom uporabniških podatkov, ki jih prejmete kot dopis po pošti.

Novi uporabniki (ali uporabniki, ki prejmete nove podatke za prijavo) morate opraviti prvo prijavo s klikom na gumb Prva prijava. Obstoječi uporabniki, ki ste že opravili prvo prijavo, kliknite na gumb Prijava.

2.

Odprite nastavitve

Ob prvi prijavi se odpre začetno okno portala. Za uporabo portala je najprej treba namestiti komponento MargTools. Za začetek postopka namestitve v desnem zgornjem kotu kliknite na svoje ime in izberite gumb Nastavitve.

3.

Odprite osebne nastavitve

Izberite Osebne nastavitve.

4.

Prenesite aplikacijo MargTools

Postopek nadaljujte s klikom na Digitalna potrdila in nato Prenesi aplikacijo. Namestitev sprožite s klikom na MargToolsInstaller.msi.

5.

Namestite aplikacijo MargTools

Za namestitev programa potrebujete administrativne pravice. Odpre se naslednje okno, pri katerem kliknite gumb Zaženi.

Odpre se čarovnik za namestitev komponente MargTools. V čarovniku se ravnajte po naslednjem postopku: Next > obkljukajte možnost Just me > Next > Next > postopek zaključite s klikom na Close.

Vam je bil ta članek v pomoč?