Preskoči na vsebino

Dvofaktorska avtentikacija – 2FA

Dvofaktorska avtentikacija omogoča dodatno raven varnosti spletnega vmesnika vašega računa. Za uporabo boste potrebovali aplikacijo za generiranje kod dvofaktorske avtentikacije, kot na primer Google Authenticator.

!

V primeru izgube dostopa do računa, ali izgube dostopa do avtentikatorja, nas za ponastavitev kontaktirajte na helpdesk@arnes.si, ali na telefonsko številko 01 479 88 00, kjer smo dosegljivi vsak delovni dan, med 8:00 in 16:00.

1.

Odprite nastavitve 2FA

Ko imate aplikacijo pripravljeno, se preko spletnega vmesnika Arnes Webmail vpišete v svoj elektronski predal. Do nastavitev dvofaktorske avtentikacije sledite po spodnjem zgledu, torej se pomaknete v Osebne nastavitve > Nastavitve > 2FA.

2.

Omogočite 2FA

Omogočite možnost Uporabi dvofaktorsko avtentikacijo. Po uspešnem vklopu se vam prikažejo spodnje možnosti (koda in ključ sta simbolična).

Pomembno je, da si shranite/skopirate ključ, ki je naveden v rdečem polju, saj lahko v primeru izgube naprave, kjer imate shranjen avtentikator, ključ uvozite v drugo napravo in tako ohranite dostop do računa.

Nato s pomočjo aplikacije Google Authenticator poskenirate generirano QR kodo, s čimer se vam vklopi generiranje kod za vstop v vaš račun. S tem je postopek vklopa zaključen. 

Če bi tekom uporabe želeli uporabiti nov ključ (npr. zaradi odtujitve ali izgube starega), lahko obstoječega ponastavite, z gumbom za ponastavitev spodaj. Spremembo shranite in prikazal se vam bo nov par ključa in QR kode.

Vam je bil ta članek v pomoč?