Preskoči na vsebino

Avtorske pravice

!

Arnes  v primeru kršenja avtorskih pravic ne prevzema odgovornosti.

Naložene vsebine na portal Arnes Video lahko zaščitite s spodaj naštetimi licencami. Ker si želimo, da so naložena dela dostopna tudi drugim, vas spodbujamo, da so posnetki javni in na voljo za deljenje.

Vir: https://wiki.creativecommons.org/images/5/5b/CC_License_Compatibility_Chart.png (Creative Commons)

Creative Commons

Creative Commons avtorsko-pravne licence in orodja ustvarjajo ravnotežje znotraj tradicionalnega okolja, pod krilatico »vse pravice pridržane«, ki ga ustvarja avtorsko pravo. Naša orodja dajejo vsem – od posameznih ustvarjalcev do ogromnih gospodarskih družb in institucij – enostaven in standardiziran način dovoliti uporabo njihovih kreativnega dela. Naša orodja in uporabniki so del razsežnega in rastočega skupnega dobrega, zaloge vsebin, ki jih lahko distribuirate, urejate, predelujete in vključujete v lastna dela, vse znotraj okvira avtorskega prava.

Posvetilo javni domeni (CC0 1.0)

Z uporabo CC0 se lahko odpoveste vsem avtorskim in sorodnim pravicam, ki jih morda imate, v vseh jurisdikcijah po svetu, kot npr. moralnim pravicam (kolikor se jim da odpovedati), pravicam objave ali zasebnosti, pravicam, ki vas ščitijo pred nelojalno konkurenco, pravicam zbirk podatkov ter pravicam, ki ščitijo pridobivanje, razširjanje in ponovno uporabo podatkov.

Prikaži Povzetek licence (ANGL.) | Prikaži Pravno kodo (ANGL.)

Priznanje avtorstva (CC BY)

Ta licenca dovoli ostalim, da distribuirajo, predelajo (remixajo) ali prilagodijo vaše delo, ter gradijo na njem, celo v komercialne namene, dokler vas navedejo kot avtorja izvirnega dela. Od vseh licenc na voljo, dopušča ta največjo svobodo za uporabnike. Predlagamo jo, kadar je namen da se vaše delo čim širše deli in uporablja.

Prikaži Povzetek licence (ANGL.) | Prikaži Pravno kodo (ANGL.)

Priznanje avtorstva-Nekomercialno (CC BY-NC)

Ta licenca dovoli ostalim, da distribuirajo, predelajo (remixajo) ali prilagodijo vaše delo, ter gradijo na njem, v nekomercialne namene. V njihovih delih vas navedejo kot avtorja izvirnega dela in dela ne smejo biti komercialna, ni jim pa treba objaviti njihovega dela pod enakimi pogoji.

Prikaži Povzetek licence (ANGL.) | Prikaži Pravno kodo (ANGL.)

Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav (CC BY-NC-ND)

Ta licenca je najbolj omejujoča od naših šest glavnih licenc, saj dovoljuje ostalim zgolj da prejmejo vaše delo in ga naprej delijo z drugimi, pod pogojem da vas navedejo kot avtorja. Ne smejo pa vašega dela spremeniti ali pa ga uporabljati v komercialne namene.

Prikaži Povzetek licence (ANGL.) | Prikaži Pravno kodo (ANGL.)

Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji (CC BY-NC-SA)

Ta licenca dovoli ostalim, da distribuirajo, predelajo (remixajo) ali prilagodijo vaše delo, ter gradijo na njem, v nekomercialne namene. V njihovih delih vas navedejo kot avtorja izvirnega dela in dela ne smejo biti komercialna ter morajo biti licencirana pod enakimi pogoji.

Prikaži Povzetek licence (ANGL.) | Prikaži Pravno kodo (ANGL.)

Priznanje avtorstva-Brez predelav (CC BY-ND)

Ta licenca dovoli ostalim, da naprej distribuirajo vaše delo v komercialne ali nekomercialne namene, dokler vašega dela ne spremenijo in vas navedejo kot avtorja izvirnega dela.

Prikaži Povzetek licence (ANGL.) | Prikaži Pravno kodo (ANGL.)

Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji (CC BY-SA)

Ta licenca dovoli ostalim, da distribuirajo, predelajo (remixajo) ali prilagodijo vaše delo, ter gradijo na njem, celo v komercialne namene, dokler vas navedejo kot avtorja izvirnega dela in licencirajo svoje delo pod enakimi pogoji. Pogosto se to licenco primerja s »copyleft« licencami, ki jih poznamo iz sveta prostega programja in odprte kode (ang. Free and Open Source Software). Vsa nova dela, ki temeljijo na vašem bodo nosila isto licenco, zato bodo tudi predelave dopuščale komercialne namene. Wikipedija uporablja to licenco in jo tudi predlagamo za dela, ki bi jim koristilo, da bi vključevala vsebine z Wikipedije in podobno licenciranih projektov.

Prikaži Povzetek licence (ANGL.)| Prikaži Pravno kodo (ANGL.)

Zasebna

Zasebna licenca pomeni, da je potrebno vsakršno namero o distribuiranju, predelavi, prilagoditvi v komercialne ali nekomercialne namene, najprej uskladiti z avtorjem.

Vir: https://creativecommons.org/ (Creative Commons)

Vam je bil ta članek v pomoč?