Preskoči na vsebino

Android – BlueMail

!

Privzeti odjemalci na starejših verzijah Androida (do 4.0.1) imajo težave pri podpiranju varne povezave SSL. V tem primeru vam za prebiranje in pošiljanje e-pošte svetujemo uporabo brezplačne aplikacije Gmail ali Outlook.

Opisana namestitev e-poštnega računa je bila testirana na mobilni napravi Huawei P10 z operacijskim sistemom Android 9.0.0.

Ker gre pri uporabi Android OS večinoma za mobilne naprave, ki uporabljajo mobilna ali priložnostna brezžična omrežja, smo privzeto opisali nastavitev varne (SSL) povezave do poštnih strežnikov, ki za odhodno povezavo vedno uporablja Arnes strežnik, neodvisno od omrežja v katerem se nahajate.

Nastavitev poštnega računa

1.

Odprite aplikacijo

Po prenosu aplikacije iz Trgovine Play jo zaženite in sledite navodilom za namestitev računa. V primeru, da gre za prvo namestitev, vas aplikacija vpraša po dodajanju računa, kjer izberete Add account.

2.

Dodajte račun

V naslednjem koraku izberite Other Email.

3.

Vnesite prijavne podatke

Vnesite E-naslov/E-mail in Geslo/Password in preverite, da polje Automatic ni izbrano ter pritisnite gumb, Next.

4.

Določite račun IMAP

Izberite tip računa IMAP.

5.

Uredite nastavitve dohodne pošte

V novo odprtem oknu vnesite E-naslov/Email AddressUporabniško ime/UsernameGeslo/Password in preverite oziroma nastavite možnosti dohodnega strežnika. Kot naslov strežnika/IMAP servernačin zaščite/SecurityNačin avtentikacije/Authentication in Vrata strežnika/Port nato pritisnite gumb Next.

6.

Uredite nastavitve odhodne pošte

Vnesite oz. preverite podatke za odhodni strežnik, Naslov strežnika/SMTP serverNačin zaščite/Security in Vrata strežnika/Port. Vpišite še Uporabniško ime/UsernameGeslo/Password in pritisnemo na gumb Next.

7.

Določite prikazno ime

Na tem koraku izpolnite še Prikazno ime/NameOpis/Description in pritisnete na gumb Done.

8.

Zaključek

Na zadnjem koraku namestitve kliknete možnost Done in s tem zaključite namestitev e-računa v aplikaciji BlueMail.

Vam je bil ta članek v pomoč?